Літературно-мистецький вечір «Рікою потечуть сніги кохання»

«Рікою потечуть сніги кохання» - під такою назвою в Брусилові відбувся літературно-мистецький вечір, підготовлений працівниками місцевого будинку культури та бібліотеки.

В залі, неподалік сцени, розташувався виставковий комплекс. Книжкові виставки, присвячені визначним літературним датам, розповіли про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка («Живуть, Тарасе серед нас і голос твій, і пензель, і слова»), Ліни Костенко та Максима Рильського («Це – голос, це – пісня, це – душа»).

Декоративну виставку жіночих творчих робіт «Руки жінки – це пара лебедина» прикрашали роботи знаних майстринь: вишивані рушники і скатертини Ольги Бичко, вишиті бісером картини Наталії Дубини, Марії Шпиг, Наталії Хромець. Вперше на виставці представили свої вишиті бісером ікони Ірина Гринько, вироби з бісеру – Ірина Коропець, декоративну флористику – Марія Протченко, вишиванку для сина – Галина Білоус, а найменшенька учасниця виставки – семирічна Вероніка Губко – показала свої бісерні квіти та чарівного метелика.

Свято розпочали ведучі – Ірина Гринько та Володимир Бичков. Сільський голова Олександр Сербін запросив до вшанування хвилиною мовчання загиблих в зоні АТО на сході України та побажав всяких гараздів односельцям.

Ліричні вірші Ліни Костенко, яку нині вітає вся Україна з 85-річчям з дня народження, прочитала завідуюча бібліотекою Світлана Капран.

Майстерним пісенним виконанням на протязі всього вечора вражали Світлана Хромець та Катерина Музиченко, ліричні поезії подарували Ірина Магира та Володимир Бичков, а Ірина Гринько з гуморесками Павла Глазового звеселила весь зал. Учасниці художньої самодіяльності Ольга Орішко та Світлана Капран подарували глядачам пісні, а група аматорів сцени (Ірина Магира, Світлана Хромець, Наталія Губко, Ірина Гринько, Володимир Бісікало, Володимир Бичков) – театралізовану сценку.

Своїми виступами, теплом своїх сердець зігрівали глядачів учасники художньої самодіяльності, а ще – чаєм та тістечками, які самі ж і приготували.

Учасники вечора висловили свою щиру вдячність за підтримку в організації свята своїм сільським меценатам – Вірі Миколаївні Луговець та Сергію Андрійовичу Білоусу.

С.І.Капран, завідуюча Брусилівської сільської бібліотеки

Кiлькiсть переглядiв: 553

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.