«В ТО ВРЕМЯ Я ГОСТИЛА НА ЗЕМЛЕ…»

«В ТО ВРЕМЯ Я ГОСТИЛА НА ЗЕМЛЕ…»

Ці слова належать без перебільшення дивовижній жінці. 11 червня у Михайло-Коцюбинській гімназії відзначили 125-ту річницю з дня народження Анни Ахматової.

Бібліотекарі відділу обслуговування Чернігівської ЦРБ Шовкун Інна та Сердюк Олена розповіли учням про життя Анни Андріївни Горенко та творчість зірки російської поезії Срібної доби Анни Ахматової. Особлива увага акцентувалась на знакових подіях, котрі так чи інакше були пов’язані з Україною. Народження в передмісті Одеси, солоні та сонячні літні канікули поблизу Севастополя, загадковий Херсонес, незабутня Євпаторія – місця, які стали спогадами дитинства поетеси. Знаково, що й фатальна історія кохання Анни Ахматової та Миколи Гумільова теж частково була київською, адже саме в Києві відбулося таїнство вінчання. До того ж, на схилах величного Дніпра, Анна чи не вперше усвідомила себе Поетом.

Учні слухали поезію різних періодів життя, з цікавістю переглянули уривок фільму «Анна Герман», в якому йшлося про найтрагічнішу сторінку долі Ахматової – загибель та арешт найрідніших людей. Посилив враження романс, створений на слова поетеси, а завершилось знайомство музичною композицією «Про стихи», яку Анна Ахматова присвятила другу й поету з українським корінням Володимиру Нарбруту. Учні зауважили, що у творчому доробку однієї з найталановитіших поетес Росії присутні згадки про краєвиди рідної Чернігівщини.

В М.-Коцюбинській гімназії читали АхматовуІнна Шовкун, Олена Сердюк

Кiлькiсть переглядiв: 567

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.