В М.-Коцюбинському День селища святкували – хмари в небі розігнали!

24 вересня у селищі М.-Коцюбинське відбувся День селища. Громада готувалася завзято, тому свято могла зіпсувати хіба що дощова погода, але й вона не стала на заваді.

Чого лише на святі не було! Учні та вчителі М.-Коцюбинської гімназії використали дари осені, аби з їх допомогою відтворити красу рідної країни. Виставковий комплекс так і називався «З Україною в серці». Яскравими, цікавими, талановитими були роботи юних художників М-Коцюбинської школи мистецтв. Незабутні враження подарували коцюбинцям та гостям селища виставки, які підготували бібліотекарі відділу обслуговування Чернігівської ЦРБ Інна Шовкун та Олена Сердюк. Книжкова виставка «Край, з яким зрослась душа моя» містила цікаві краєзнавчі видання, поетичні збірочки Наталії Сапун та книги Олени Печорної. Фотоматеріали про односельців-захисників стали основою інформативної виставки «України вірнії сини». Також громаді було презентовано вітальну листівку до 25-ї річниці незалежності України, на якій розмістили побажання мешканців селища. І малі, й дорослі з неабияким інтересом гортали літопис територіальної громади, згадували, впізнавали знайомі обличчя. А от де можна було по-щирому посміхнутися, так це біля книг сучасної художньої української літератури. Мало того, що вони були різного жанру і тематики, так ще й ховали у собі побажання-передбачення. Особливо сподобалась акція «Зупинись. Прочитай. Посміхнись» юним читачам, дехто по кілька разів підходив, аби знову й знов зазирнути до книги.

Справжнім святом для душі стали роботи односельців-умільців. Вишивка хрестиком, бісером, стрічками й навіть камінцями в умілих руках Катерини Сірої, Олени Шпак, Ольги Коваль, Кравченка Віктора, Ніни Поліщук, Олени Загривої, Ольги Долішної перетворилися на справжні витвори мистецтва. Володимир Шпак за допомогою випалювання по дереву надав звичайній кухонній дощечці особливої чарівності . А дитячі оченята спалахували біля ляльок ручної роботи Наталії Шурди та ляльок-мотанок Валентини Чаус. Прикраси для волосся, які створила Юлія Фінів, змусили зупинитися не одну юну пані, а до вулика-красеня зазирали геть усі, адже різьба по дереву, якою захоплюється директор гімназії Микола Шпак, може й звичайну побутову річ перетворити у вишукану прикрасу. Вразило глядачів й авторське бачення Аліни Сластьон, фотографії якої утворили імпровізовану фото сушку.

А яке свято обійдеться без гуляння? Урочисту частину святкової програми розпочав голова селищної ради Микола Завальний, який привітав односельців з Днем селища. Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять загиблих захисників у роки Другої світової війни та під час антитерористної операції на сході України. Піснею про Україну привітали жителів селища найменшенькі вокалісти – вихованці М.-Коцюбинського ДНЗ «Пролісок». Яскравим дарунком стали танцювальні номери у виконанні М.-Коцюбинської школи мистецтв (хореограф Марина Швець), виступи аматорського хорового колективу «Джерело» М.-Коцюбинського районного Будинку культури й вихованців М-Коцюбинської школи мистецтв.

Нинішній рік для М.-Коцюбинської громади є особливим. Реформа децентралізації запустила механізм об’єднання, тож учасники учасники колективу художньої самодіяльності Левковицької громади «Два кольори», які завітали на свято, стали органічною частиною не лише концертної програми, але й широкого кола друзів. Симпатію глядачів завоював Михайло Феделеш з Антоновицького сільського клубу. Гучними оваціями зустрічали учасників спортивних конкурсів, які провів серед молоді селища вчитель фізичної культури Микола Кириєнко. А скільки вражень отримали коцюбинці, коли найвправніші красені забиралися на височезний стовп, аби отримати заслужений приз. Ведучими святкового дійства були Олексій Лактін та Раїса Потій.

Гуртом добре не лише працювати, а й святкувати, і частувати. На Дні селища варили запашну юшку, пригощали печеним поросятком, смаженою картоплею, духмяною медовухою та стиглою малинкою. Діти розважалися на атракціонах, каталися на поні, охочі вправлялися у влучності, а головне, що всі без винятку зичили своїй громаді миру, процвітання та достатку.

День незалежності в М.-Коцюбинському

День незалежності в М.-Коцюбинському

День незалежності в М.-Коцюбинському

Виставка

Виставка

Виставка

Виставка

День незалежності в М.-Коцюбинському

День незалежності в М.-Коцюбинському

Кiлькiсть переглядiв: 752

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.