Повернутися до звичайного режиму

Відкриття меморіальної дошки Антону Гурійовичу Верьовці

28 серпня 2016 року в с. Боромики відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Антону Гурійовичу Верьовці, чародію народної пісні, земляку, який проживав в с. Моргуличі. Захід, який відбувся біля будинку культури, відвідали заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов, сільський голова Володимир Шелупець, депутат районної ради Микола Пономаренко, директор СТОВ «Десна» Валерій Шевчик та заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта, інші гості, а також громада села.

Сільським бібліотекарем Зінаїдою Харченко була представлена виставка-портрет «Андрій Гурійович Верьовка – чародій народної пісні», яка вражала своєю об’ємністю та наповненістю цитатами мудрого вчителя та музиканта і розкривала найяскравіші моменти його життя та творчості. Гості та громада уважно слухали розповідь Зінаїди Олександрівни, яка із задоволенням ділилася своїми знаннями про життя відомого земляка. Виставка-композиція «Україна незалежна: шлях звитяжний і тернистий», присвячена 25-й річниці незалежності нашої країни, виставка-композиція про нашу малу ба́тьківщину «Мій край чернігівський гряде над синьоокою Десною» викликали неабиякий інтерес в учасників і гостей урочистостей. Долучились до свята і місцеві майстри декоративно-ужиткового мистецтва Катерина Бедік, Марина Попружна, Ольга Дегтяр, Любов Єфіменко. Директор Боромиківського будинку культури Інна Коваленко разом із Зінаїдою Харченко допомогли їм організувати чудову експозицію їхніх виробів.

Справжньою родзинкою заходу став виступ академічного народного хору з Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Краяни щиро дякували спонсорам свята Миколі Пономаренку, депутату Чернігівської районної ради, засновнику СТОВ «Десна» та його теперішньому директору Валерію Шевчику.

Зінаїда Харченко,

бібліотекар Боромиківської сільської бібліотеки

У Боромиках відкрито меморіальну дошку на честь Антона Верьовки

Кiлькiсть переглядiв: 510

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.