Правова зустріч в Новоселівській бібліотеці

На зустріч із правознавцем відвідувачі Новоселівської сільської бібліотеки вже давно чекали, адже не так уже й часто випадає нагода поспілкуватися із обізнаною людиною, отримати гарну пораду і розумну відповідь на всі «як?» і «чому?», особливо сьогодні, коли суспільство вирує подіями, і тебе цікавить – а які ж мої права у цьому суспільстві, яку відповідальність перед державою несу я, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.

Про чинне законодавство України, Конвенцію ООН про права дитини, історію створення Декларації прав людини і говорила інспектор з ювенальної превенції ЧРВП Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Наталія Барбаш, яку і запросили читачі бібліотеки на зустріч. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі, змусили замислитись над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. В процесі щирого, невимушеного спілкування і діти, і дорослі (адже прийшли родинами) задавали чимало запитань та отримали повні і вичерпні відповіді.

Олександра Баран, завідуюча бібліотеки, представила учасникам зустрічі книжкову виставку «Є Право – значить є надія» та зазначила, що такі зустрічі сьогодні вкрай необхідні для людей різного віку, йдуть кожному на користь у питаннях правосвідомості та поваги до закону.

Олександра Баран,завідуюча Новоселівської сільської бібліотеки

зустріч із правознавцем

Діти Киселівки: «Моє право – щасливе дитинство»

Цікавим і змістовним став тиждень права для читачів шкільного віку Киселівської сільської бібліотеки, організований Вірою Чуприною, завідуючою бібліотеки, та Аллою Клановець, вчителькою навчально-виховного комплексу. В програмі тижня – озвучена книжково-ілюстративна виставка «Права людини починаються із прав дитини», читацька вікторина «Запитання від Феміди», урок права «Мої права – щасливе дитинство». Діти розповіли про книжки, із яких довідалися про свої права, малювали стіннівки, показували сценки із життєвих ситуацій.

Віра Чуприна, завідуюча Киселівської сільської бібліотеки

Кiлькiсть переглядiв: 618

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.