День села в Андріївці

9 липня, напередодні Дня Святих Петра і Павла, в Андріївці відзначили День села. Є на мальовничій українській землі чарівне і неповторне село Андріївка. Благодатний край зі славним минулим і не простим сьогоденням, частинка нашої держави. А найціннішими в цьому селі – є його люди.

Організатори, гості та учасники дійства створили чудову атмосферу, яка нагадувала довгоочікувану зустріч великої дружньої родини.

В цей день згадали про історію села, вшанували місцевих ювілярів, найстарших та наймолодших жителів села,учасників АТО, ветеранів та вдів Другої Світової Війни; подружжя, які прожили в любові та злагоді більш, ніж 50 років, багатодітні родини. Також в цей день, в центрі села було встановлено і відкрито стенд «Славетні земляки».

Із вітальним словом до односельців звернувся сільський голова Єрема Віктор Іванович. Грамотами та подяками були нагороджені небайдужі до життя села односельчани.

Для гостей свята сільська бібліотека розгорнула краєзнавчу виставку «Острівочок рідної землі», організувала виставку майстрів і умільців села. На цій виставці були представлені роботи виконані в різних техніках вихованців ДНЗ «Янголятко», учнів Андріївської ЗОШ; мальовничо сяяли рушники Борисенко Ніни Володимирівни, рушники та картини із бісеру Панченко Ірини. Та окрасою всієї виставки були вишиті картини, сорочки та сукні Шуст Тамари Іванівни. Ще вона представила свої роботи виконані в новій для неї техніці – лозоплетіння.

Жителі села пришли на свято у вишиванках, зібралося багато молоді, завітало дуже багато гостей із сусідніх сіл. Перед гостями свята, із своїм репертуаром виступали учасники сільського ансамблю «Вербиченька»; колектив «Кумасі» показав жартівливу сценку; вихованці ДНЗ «Янголятко» порадували гостей свята своїм танком «Черевички»; учні школи виконали музичні твори та декламували вірші та гуморески; а найбільше порадувала око, небайдужа до життя села молодь. Саме вона своїми виступами показала, що в селі є справжні таланти і таких багато. Хотілося б виділити Номерчук Катерину та Вікторію, Полуду Владистава, Лошакова Генадія, Вовка Андрія – постійних учасників усіх заходів, що проходять в селі. Також перед гостями свята виступив народний театр естрадної пісні «Камертон», своєю майстерною грою на баяні потішив Заслужений артист України Олег Подольський, а своїми танцями, піснями та грою на музичних інструментах гостей свята зачарував хор Чернігівської філармонії.

Не обійшлося і без гостей… Так на День народження села завітав із привітаннями 13-тий прем’єр-міністр України, народний депутат України Юлія Володимирівна Тимошенко (2007-2010).

А потім було частування - козацький куліш із пшона, рибна юшка, плов…. А допомогли із цим місцеві підприємці. Хотілося б подякувати за надану матеріальну підтримку у проведенні Дня села Єрмоленку О.П., Сидоренку А.М. , ТОВ «Еко-Енерджі Україна», Карпачову С.О., Лукашевичу Ю.В., Борисенку В.П., Шкурату Д.Ю., Федорку В.К., Шпильці Ю.В.

До дітлахів завітали із розважальною програмою аніматори «Арт-канікулів».

О 16 годині дня, на місцевому футбольному полі, відбувся товариський матч між молоддю та старшим поколінням села, у якому переміг досвід.

День села в АндріївціДень села в Андріївці

День села в АндріївціДень села в Андріївці

Кiлькiсть переглядiв: 637

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.