Бібліотечний тиждень: 1 – 7.05.2017 р. Інформаційний огляд

Розпочала свою роботу виставкова експозиція «Немеркнуче світло Великого Подвигу», яку 5 травня центральна районна бібліотека презентувала у районній державній адміністрації під час урочистостей, присвячених 72-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дню пам’яті та примирення. Представлені матеріали розкривають сторінки Другої світової, розповідають про гідний подвиг усього українського народу та внесок наших земляків у загальну справу борців проти злочинної природи війни через призму їх героїчних доль. Свято ветеранам подарували учасники художніх колективів Пісок, Хмільниці, Михайла-Коцюбинського, Красного та інших сіл району. Вітали ветеранів голова Чернігівської РДА Віктор Корж, голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, Голова ветеранської організації Чернігівського району Анатолій Скуратович.

Бібліотека в громаді – це простір, в якому завжди раді зустріти гостей. 4 травня в Михайло-Коцюбинському відбулася нарада освітян об’єднаної громади. Про роботу навчальних закладів розмовляли в центральній бібліотеці району – серед книжок і стелажів. Сподіваємося, що атмосфера друкованого слова надихає на нові звершення й дарує наснагу. (Олена Сердюк, бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ).

«На крилах рожевої чайки». У Хмільницькій бібліотеці вшанували творчість українського письменника і публіциста Миколи Трублаїні. Його твори є значним внеском у скарбницю української дитячої літератури. Повісті та оповідання письменника овіяні романтикою і поезією. Багато героїв оповідань та повістей Трублаїні – підлітки. Тому на мистецьку годину «На крилах рожевої чайки» були запрошені учні 5 - 8 класів, де вони ознайомились із життєвим і творчим шляхом письменника, слухали уривки із повістей та оповідань, взяли участь у літературній вікторині «Капітан дитячої книги». Увазі відвідувачів бібліотека представила книжково-ілюстративну виставку «Я запалив у своїм серце вогнище». (Ганна Якименко, завідуюча Хмільницької бібліотеки-філії ЦБС).

Марія Городня, методист Чернігівської районної бібліотеки

виставкаконцертконцертконцертконцерт концертконцерт МК МК

Кiлькiсть переглядiв: 947

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.