2006 рік, 2 жовтня:

29 травня ц.р. на подвір’ї Будинку творчості художників було відкрито пам’ятник Герою України художниці Тетяні Яблонській (скульптор Василь Бородай). Відтоді жителі Седнева постійно приносили до нього квіти. Було їх багато покладено і в ході проведення літературно-мистецького свята «Седнівська осінь». Крім представників територіальних громад, аматорських колективів району, до Седнева прибули цього дня почесні гості — заступник Міністра культури і мистецтв України Василь Романчишин, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Володимир Тандура, голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик, головний редактор газети «Літературна Україна», письменники Євген Дудар та Юрій Мушкетик. А також чернігівські майстри слова — Станіслав Реп’ях, Петро Куценко, Володимир Сапон. Серед майстрів пензля — донька Тетяни Яблонської Гаяне Атаян, художник з Чернігова Леонід Жихарєв, котрий представляв «Деснянську палітру», заслужений художник України, професор Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури в Києві Іван Ковтонюк. Загалом художня виставка видалась розмаїтою і цікавою, вона стала підсумком цьогорічного пленеру художників з усієї України, які поєднували відпочинок з творчою працею на лоні седнівської природи.

Територіальні громади представляли свої художньо-побутові виставки, а це і композиції із квітів та плодів, давні ікони, вироби сільських майстрів-золоті руки, традиційні українські страви. «А без пісня в Україні не буває свята», у Седнів народну пісню привезли фольклорні ансамблі з Рудки — «Криниця», Олишівки – «Пряля», з Черниша, Іванівки та цілого ряду інших сіл. Самодіяльна поетеса з Іванівки Віра Нагорна дарувала гостям свята пісенну збірку, створену у співавторстві з чернігівським композитором Анатолієм Сухоносом.

пам’ятник Яблонській у Седневі Седнівська осінь 2006

Седнівська осінь 2006Седнівська осінь 2006

Седнівська осінь 2006Седнівська осінь 2006

Література :

1. Петровська Н. Барви «Седнівської осені» - у почуттях і настроях / Н.Петровська // Наш край. – 2006. – 7 жовт. (№81-82).

Кiлькiсть переглядiв: 892

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.